OVO JE BLAŽO: Hercegovac zadavio medveda u samoodbrani

 • (Kurir) - 25.05.2013.

  Mečka je Grkovića napala dok je čuvao ovce na livadi na katunima ispod planine Volujak. U teškoj borbi Grković je zadobio povrede po celom telu.
  GACKO - Blažo Grković (48) iz sela Vrba kod Gacka udavio je mečku koja ga je napala kod dok je čuvao ovce, a on je u tom napadu zadobio teže telesne povrde ali se na svu sreću nalazi van životne opasnosti.  Mečka je Grkovića napala dok je čuvao ovce na livadi na katunima ispod planine Volujak. U teškoj borbi Grković je zadobio povrede po celom telu, a zubi ove krvoločne životinje prolazili su mu i kroz kosti ruku i nogu, ali na sreću glava nije povređena.

  Grković koji se nalazi u Kliničkom centru u Foči potvrdio je da se oseća dobro i da je tek sada svestan šta se desilo, ali nije mogao da precizira koliko je trajala nemilosrdna i neizvesna borba "prsa u prsa" sa mečkom.

  Dok je sedeo blizu ovaca velika mečka utrčala je u stado, pošla prema Grkoviću koji je u tom trenutku u džepu imao samo malu sekiru. Ovaj hrabri čovek koji je u opštini Gacko od ranije poznat po svojoj neustrašivosti uhvatio se u koštac sa medvedom koji mu je izbio sekiru iz ruku, ali je Blažo uspeo da ga savlada.

  "U jednom trenutku, jedna ruka mi je bila među medvedovim šapama, a drugom sam ga držao za grkljan dok nije pao", kaže Blažo.

  Njegova supruga Mira rekla je da Blažo može da se kreće, ali da ruke ne može najbolje da pomera.

  "Sve će biti dobro, važno je da je Blažo živ, a rane će zarasti", kaže Mira i dodaje u šali da je znala da joj je muž hrabar, ali ne i da je snažniji i od medveda.

  Ona ističe da se po garderobi koju je imao na sebi može zaključiti da je borba bila strašna. Nakon što je rukama udavio mečku, Blažo je uspeo da nazove svoga šuraka Božidara Eleza, koji je pozvao hitnu pomoć. Grkovići kažu da je mečka prethodnog dana ušla u selo i iz tora odnela jagnje i ovcu.

  Gačani, nakon što su se uverili da je Blažo dobro u šali kažu da će svi medvedi iz hercegovačkih šuma odseliti nakon ovog slučaja u strahu za svoju bezbednost.

  Hronika / Sve Vesti  »ostatak teksta na kurir-info.rs

Ostali izvori:
 • media1.rs (0)
 • Facebook ()
Komentari
Vaše ime: (ukoliko ste registrovan član niko ne može da koristi Vaše ime)
Vaš komentar: (molimo Vas pročitajte pravilnik)